Bilecik 1 Şubesi

HALEP'E 1 HAFTADA 101 BİN LİRA YARDIM TOPLANDI

Bilecik’te, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen “Halep’e Yol Açın” kampanyasına Memur-Sen İl Temsilciliği ve bağlı sendikalar tarafından 101 bin lira yardım toplandı.

Memur-Sen İl temsilcisi Ahmet Selöz ve bağlı sendika üyeleri, topladıkları bağışlarla 101 bin liralık yardım çekini İHH İnsani Yardım Vakfı Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım’a teslim etti.

Temsili çekin teslimi sırasında konuşan Selöz, 1 tır yardım toplamak için başlattıkları yardım kampanyasında Memur-Sen olarak 1 haftada 3 tır çıkaracak yardım toplandığını söyledi.Öğrencilere duyuru yapmadıkları halde sadece İmam Hatip Lisesinden 11 bin lira bağış toplandığını hatırlatan Selöz, “Bu parayı toplarken öyle şeyler yaşadık ki bir kız öğrencimiz akşam namazında dedesinin koluna giriyor, camide hacı amcalara bunu anlatıyor ve cami çıkışında hacı amcalardan bu kampanya için para istiyor. Biz böyle birşey istemedik ondan, ondan parada istemedik. Ama duyduğu zaman bu tepkiyi veriyor” dedi.

 Selöz, “Bu gibi hassasiyetleri olan ülkemiz olduğu müddetçe inşallah bölgemiz ve ümmet bu dertlerden sıyrılacak, asırlarca dünyaya medeniyet götürdüğü gibi tekrar medeniyetin beşiği olacak. Bu gibi insanlarımız, bu gibi vefakar gençlerimiz, kızlarımız olduğu müddetçe asla bu ülke birilerinin, emperyalistlerin oyuncağı olmayacak ve bütün ümmetin, bütün coğrafyanın umudu olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin suskun kalmadığını ve taşın altına elini koyduğunu belirten Yıldırım ise, “Suriye’ye 7 tır göndermeyi planlıyoruz, bu 7 tır dan 2’si Eğitim Bir-Sen, 1’i Memur-Sen olmak üzere toplam 3 tırımızı sendikacı kardeşlerimizin yaptığı çalışma neticesinde oraya göndereceğiz. Tırlarımız 9 Ocak 2017 Pazartesi günü gönderilecek” dedi.