Bilecik 1 Şubesi

HALEP'İ AÇLIKTA İSANLIĞI UTANÇTAN KURTAR

 Bilecik Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen  "Halep'i açlıktan insanlığı utançtan kurtar" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar İHH ile yapılan işbirliği çerçevesinde 09,01,2017 tarihinde gönderildi.Yardım tırlarının 2' si Eğitim Bir-Sen 1'i Memur-Sen adına  gönderildi.Düzenlenen törende Bilecik Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet SELÖZ

   "Bu gün burada kış aylarının en soğuk en zahmetli günlerinde önemli anlamlı ve çok değerli bir uğurlama töreni için bir araya geldik. Kar/kış çoğu zaman bizim için eğlence demek, öğrencilerimiz için tatil, çocuklarımız için kartopu oynamak babalarının elinden tutup kardan adam yapmak demek. Birileri beyaz felaket eziyet meşakkat iken yollarımız kapandı ayaklarımız ıslandı şikayetleri ile anlam kazanırken hemen yakınımızda Gönül coğrafyamız da ve hatta gönlümüzün tam ortasında babaları olmayan çocukların şavaşın çocuklarının gözünde  ayrı bir keder ayrı bir üzüntü. Zalimin elinde zulüm görmüş evini eşini ocağını kaybetmiş kadınların gönlünde ayrı bir endişe ayrı bir korku kar kış.

Halep te idlip te beyaz kireç taşıyla çizilmiş yapay sınırların hemen yanında bizim olan bizden olan bizimle olan biz olan kardeşlerimiz şairin diliyle

Kimsesiz hiç Kimse yok, her kesin var kimsesi

Kimsesiz kaldım, yetiş ey kimsesizler kimsesi

yakarışının duasının bugün burada karşılık bulmasının dualarının kabul edilmesinin göstergesisiniz.

Değerli katılımcılar kıymetli misafirler,

Bundan üç yıl önce memur-sen in öncülüğünde 37 dernek vakıf sendikanın katılımıyla kurdugumuz Bilecik sivil dayanışma platformu BİSİDAP ile Suriye savaşının ilk zamanlarında bir tır yardım toplamak niyetiyle yola çıkmıştık ve o gün herşeyiyile sivil olan organizasyonumuzda doğal reflekelerde 5 tır yardımı göndermiştir. Bu gün geniş bir kampanya yapmamaıza rağmen sadece memursene bağlı sendiklaların ilçe temsilcileri ve iş yeri temsilcileirnin çabası ilgisi ile bir hafta gibi kısa bir sürede 100.000 tel nin üzerinde nakdi bağış ve bir o kadar da ayni bağış topladık. Ve ihh temsilcimize teslim ettik. Bu sadece hadi bakalım yürüyoruz dediğimiz anda bu milletin bu teşkilatın ne kadar dertli reflekslerinin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir.

Tarihi Allah yazar biz sadece nerede duracağımıza karar veririz diyor bilge kral aliya

Tarih bugünleri de yazacak tıpkı zalimin karşısında mazlumun yanında dünyaya medeniyet nedir öğreten dedelerimiz le guru duyuyorsak bizim torunlarımızda gün gelecek bu gün bizim yaptıklarımızla gurur duyacaklar. Çünkü biz bugünde zalimin karşısında mazlumun yanında duruyoruz yerimiz belli yönümüz belli yolumuz belli. Ama bizler sadece torunlarımız bizlerle guru duysun diye değil Rabbimize vereceğimiz hesap dolayısıyla da burada duruyoruz Rabbimiz sorduğnda zulüm vardı neden zulme engel olmadın dediği zaman başımızı öne eğip elimden gelmedi gücüm yetmedi rabbim deyip  ama elimden bu geldi tıpkı senin rasulüne sahip çıkan muhacire sahip çıkan Medineliler gibi ensar olmaya çalıştık. Onların karnını doyurduk elinden tuttuk artık güvendesin çünkü İslam beldesindesin zalime dik duran emirin ülkesindesin demek için yola çıktık.

Yaşadıklarımız kolay değil 15 temmuz ihanet girişiminden nasıl bu ülke sapasağlam çıktı akıl la izah edilemez onca teröre içimizdeki dışımızdaki onca belaya rağmen nasıl ayaktayız diye sorarsanız tek bir açıklaması var… üstat kararkoç un dizeleri ancak bunu açıklar..

İnsan kaçarsa itler saldırı emmi

Dik duran insan iti yıldırı emmi

Hele bir hücüm eyle de gör

İtlerde sahibi de çıldırır emmi

Zalimlere siyonistlere emperyalistlere dik duran bir cumhurbaşkanımız var çok şükür

Hainlere hoyrat din bezirganlarına ve onların beslemelerine uşaklarına karşı dik duran bir milletimiz var çok şükür

Hainlerden arınınca el bab da destan yazan bir ordumuz var çok şükür

Hadi diyince sınıra dayanan kardeşlerinin sana ihtiyacı var dendiğinde bir haftada 100.000 tl toplayan, toplanan yardımları evine ekmek götürmekten çok kendi çocuğunun zamanını alıp muhacir çocuklara şefkatle teslim eden sivil toplum örgütlerimiz var çok şükür.

İşte bu millet işte bu devlet bunun için asla yenilmez asla ezilmez aklın almadığı badirelerden hayallere sığmayacak destanlar yazarak dim dik çıkar.

Konuşacak çok şey var anlatacak çok derdimiz var. Dertsiz olmak dert olarak yeter insana  ama bizim derdimiz aynı zamanda dermanımız. Dertlenenlere selam olsun derdiyle yollara düşenlere kimsesizlerin kimsesi olma derdiyle bu kışın en ayaz zamanında muhacir kardeşinin ihtiyacını karşılam için yollara düşenlere selam olsun.

Bu organizasyon da emeği geçen Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırımın şahsında bütün ihh gönüllülerine az zamanda destan yazan MemurSene bağlı sendikalarımızın kıymetli başkanlarına iki tır yardım ile itici güç olan eğitimbirsen şubemizin kıymetli yöneticilerine ilçe temsilcilerine işyeri temsilcilerine     Teşekkür ediyorum ensar olmanın rahmetini bereketini faziletini onlar için rabbimden dua ile temenni ediyor saygılar sunuyorum." dedi.